Geen producten (0)

Islamitische kleding blog

In dit gedeelte van de website vind je berichten en blogs die we posten omtrent islamitische kleding voor mannen. Daarnaast zullen we trachten andere relevante onderwerpen aan te snijden. Hopelijk veel leesplezier!

Het merk Qaba'il

Qaba'il is een gevestigde naam binnen het segment Islamitische kleding voor mannen. Al vele jaren maken zij prachtige collecties na collecties. Van trainingspakken, hoodies, t-shirts, broeken tot qamis. Qaba'il maakt mooie designs en ze produceren in Turkije.

Lees meer

De cargo broek

De cargo broek, een van de meest begeerde broeken door liefhebbers van stijl en functionaliteit. Het staat niet alleen geweldig, het is ook nog eens super functioneel. De cargo broek kenmerkt zicht namelijk door de verschillende zakken waar je veel spullen in kwijt kunt. Handig voor tijdens het werk maar ook in de zomer bijvoorbeeld als je geen jas draagt.

Lees meer

Welke djelleba voor mannen kopen?

Welke djelleba kan ik voor mannen kopen? Dit is een vraag die wel eens krijgen, vooral in de periode van Ramadan, het Suikerfeest en het Offerfeest. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is er eerst toelichting nodig. Er zijn namelijk veel verschillende soorten djellaba's voor mannen. Sommige djellaba's zijn heel traditioneel, andere hebben een wat frissere uitstraling en tot slot hebben we de "jogging" djelleba gemaakt van trainingspak stof.

Lees meer

Islamitische zwemkleding

De term "Islamitische zwemkleding" klinkt misschien vreemd, want wat betekent dat exact? Bestaat er uberhaupt wel zoiets als Islamitische zwemkleding? Wat wij er in ieder geval mee bedoelen is: zwemkleding dat voldoet aan de Islamitische richtlijnen en dus de awrah volledig bedekt. Een extra lange (halal) zwembroek die de knieën bedekt en een buikband die de navel bedekt zijn zeer moeilijk te verkijgen. Met veel passie hebben wij deze "halal" zwembroek ontworpen zodat je met al het gemak kan zwemmen en dat zónder concessies te doen op je religie.

Lees meer

Wat is een Thobe?

Een thobe komt van het Arabische woord "الثوب" en staat voor de qamis die traditioneel door mannen wordt gedragen. In het midden-oosten valt het onder de "daily wear" maar de thobe is desalniettemin sterk verbonden met de Islamitische identiteit omdat het een kledingstuk is dat veelal gedragen wordt voor gebeden in de moskee tijdens bijzondere gelegenheden zoals Suikerfeest en Offerfeest.

Lees meer

Oudere berichten

Wij maken gebruik van cookies ter analyse en verbetering van de website en de koppeling met sociale media