Geen producten (0)

Wat is een Thobe?

Een thobe komt van het Arabische woord "الثوب" en staat voor de qamis die traditioneel door mannen wordt gedragen. In het midden-oosten valt het onder de "daily wear" maar de thobe is desalniettemin sterk verbonden met de Islamitische identiteit omdat het een kledingstuk is dat veelal gedragen wordt voor gebeden in de moskee tijdens bijzondere gelegenheden zoals Suikerfeest en Offerfeest.

Klik hier om direct door te gaan naar de pagina om thobes te kopen.

 

Een thobe (of thawb of thoub) komt in vele soorten en maten. De meest bekende is de witte qamis maar je kan ze vrijwel in elke kleur vinden tegenwoordig. Daarnaast heb je nog veel verschil qua stof, dus thobes van katoenen stof, thobes van linnen stof en thobes van polyester. Ook is er nog veel verschil in de qua stijl. Zo heeft de Emirati thobe geen kraag, de Saudi thobe een hoge kraag en het Omani model heeft geen kraag maar een tabouch (touwtje) dat net niet in het midden hangt. 

Omdat we een groot scala aan thobes willen aanbieden werken we met verschillende merken. Bijvoorbeeld met Custom Qamis. Alle thobes van Custom Qamis worden geleverd in een mooie zwarte doos waardoor dit een leuk cadeau is om te geven. Daarnaast worden de thobes van Custom Qamis gemaakt in de Emiraten waardoor ze gekenmerkt worden door hun uitstekende kwaliteit. Ze maken de thobes in verschillende stoffen waarvan de linnenmix stof het meest luxeaus is.

 

Daarnaast werken we ook samen met het merk Rafiq. Dit merk vindt zijn oorsprong in Marokko en is gespecialiseerd in de traditionele Marokkaanse designs zoals de Marokkaanse kandora en de Marokkaanse Djelleba. 

 

De maten van de thobes worden meestal afgebeeld in 54, 56, 58 etc. Deze cijfers geven de lengte aan in inch. Dus om de lengte te weten kun je altijd deze rekenmethode aanhouden. Voor de fit op het lichaam ben je afhankelijk van het merk. Sommige merken werken ook met breedte maten en andere merken werken met standaard breedte maten. Bijvoorbeeld iemand die 54 in de lengte neemt, draagt meestal ook maat M. 

Mocht je nou langer en dunner of kleiner en voller dan gemiddeld zijn, dan kan het dus zo zijn dat je een maat groter moet nemen en daarna de thobe moet inkorten óf op de achterkant moet innemen zodat de wijdte minder wordt. Mocht je aan de hand hiervan nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. En mocht je nog op zoek zijn naar een mooie thobe voor mannen? Zoek dan niet verder, Aboe Safiya got you covered! 

 

Check hieronder onze andere blogs

Wij maken gebruik van cookies ter analyse en verbetering van de website en de koppeling met sociale media